Święta tuż , tuż.
Dekoracje świąteczne w naszej szkole wprowadzają nas w świąteczny nastrój świąt Bożego Narodzenia .
Biblioteka zaprasza do wypożyczeń.
Tym razem propozycje książek o tematyce kulinarnej.
Zestawienie bibliograficzne książek, które są w posiadaniu biblioteki szkolnej na temat :
,,Stare i nowe przepisy na potrawy świąteczne i nie tylko’’.
Zapraszamy do wypożyczeń.
1.Czerni A. : W kuchni bez kompleksów : porady, przepisy.
2.Czernikowski J. : Ciasta, ciastka, ciasteczka : wypiek domowy.
3..Dębski H. : Bukiet z warzyw. Cz. I, Dania gotowane.
4. Dębski H. : Bukiet z warzyw. Cz. II, Surówki i sałatki.
5. Dębski H. : Potrawy z grzybów i z grzybami.
6. Dębski H. : Sosy.
7. Dobrakowska- Kopecka Z. : Warzywa z mojego ogródka.
8. Gasik A. : Spiżarnia domowa.
9. Gasik A. : W mojej kuchni nic się nie marnuje.
10. Gumowska I. : Bądź zdrów – smacznego! : o odżywczych i leczniczych właściwościach roślin.
11. Gumowska I. : Elementarz gotowania.
12. Jacórzyński B. : Rośliny strączkowe w naszym żywieniu.
13. Kłossowska J. : Obiady Kowalskich.
14. Landbein Walter- J. : Chleb i wino : jadać zdrowo z Biblią.
15. Połeć R. : Dieta łatwo strawna.
16. Pospieszyńska K. : Potrawy egzotyczne. Cz 1.
17. Pyszkowska K. : Gospodarstwo domowe.
18. Pyszkowska K. : Przetwory w gospodarstwie domowym.
19. Ramsay G. : Desery.
20. Ramsay G. : Sekrety szefa.
21. Roden C. : Łatwa kuchnia śródziemnomorska : najlepsze przepisy kuchni śródziemnomorskiej krok po kroku.
22. Romvary V. : Rośliny przyprawowe i przyprawy w węgierskiej kuchni.
23.Samołuk J. : Papryka.
24. Sczepańska B. : Śniadania i kolacje na cztery pory roku .
25. Wieczorek – Chełmińska Z. : Dietetyczna książka kucharska.
26. Witkowska S. : Nastolatki gotują.
27. Zawistowska Z. : Nie tylko dla jaroszów.